Ny serie: Nokian R-Truck

Veien tar slutt, men arbeidet fortsetter

Av og til må dekk brukes i to helt forskjellige omgivelser – på raske landeveier så vel som på steinete anleggsområder eller gjørmete skogsveier. Nokian R-Truck er en komplett serie med lastebildekk for kjøring på veien og i terrenget som kombinerer gode veiegenskaper med grep, robusthet og selvrensing som kreves i forbindelse med terrengkjøring.

Les mer

Pålitelighet i begge typer omgivelser

Nokian R-Truck-serien er laget med tanke på trygghet og pålitelighet. Dekkstammen er laget av kvalitetsmaterialer, og det innovative dekkmønsteret kombinerer godt grep på mykt underlag med enestående kjørelengde. Dette gir deg et dekk du kan stole på, både på veien og i terrenget.

Helårsbruk

Alle Nokian R-Truck-dekkene egner seg for helårsbruk. Dekkene kan påmonteres om sommeren, men takket være 3PMSF-godkjenningen, er de vel så egnet til bruk om vinteren.

Økonomi

Den lave rullemotstanden bidrar til å spare drivstoff, og god kilometer utnyttelse gir lavere samlede dekkostnader. Nokian R-Truck-dekkene kan regummieres.

Les mer

Helt nytt design

Takket være den retningsnøytrale mønsterdesignen, det åpne dekkmønsteret med store mønsterblokker og det moderne utseendet, representerer Nokian R-Truck-serien det aller siste innen dekkdesign.

Slitestyrke

Kutt og punkteringer er en konstant risiko ved masseforflytning og på anleggsplasser. Nokian R-Truck-dekkene har utmerket punkteringsmotstand for de aller tøffeste kjøreforholdene.

Heavy Stories

“Vi kjører rundt ni kilometer i nedoverbakke når vi skal ned til 1205 meter under bakkenivå. Før pleide de tomme lastebilene å glippe, men Nokian R-Truck bevarer grepet”

Tomi Tauriainen

Tomi Tauriainen er ansvarlig for Maakasi Oys kjøretøyer som frakter sprengt stein ved Orivesi-gruvene i Finland. Selskapet har testet Nokian R-Truck-dekk og tilsvarende Noktop-mønstre i tre år.

Tauriainen har merket en klar forbedring, særlig gripeevnen: "Vi kjører rundt ni kilometer i nedoverbakke når vi skal ned til 1205 meter under bakkenivå. Før pleide de tomme lastebilene å glippe, men Nokian R-Truck bevarer grepet."

Underlaget kan være steinete og skarpt på anleggsstedet. I tillegg til godt grep er slitestyrke, punkteringsmotstand og kuttbestandighet de viktigste egenskapene til et dekk (ifølge Tauriainen). "Samlet sett, med disse egenskapene, knuser Nokian Tyres konkurrentene."

Tauriainen anbefaler dekket til dumpere på gruveanlegg, tunellanlegg og steinbrudd – men også til veitransport: "I enkelte tilfeller kan 30 kilometers kjøring på veien være for stor belastning for dekk til gruvebruk, som kanskje ikke en gang er godkjent for kjøring på vei. Nokian R-Truck derimot er også egnet til bruk på vei."

Egnet til allslags underlag

Lastebil- og tilhengerdekk for krevende kjøring på veien og i terrenget

Serien Nokian R-Truck har et komplett utvalg av lastebildekk til styre- og drivaksel så vel som til tilhengere. Det åpne dekkmønsteret og de brede sporene gir bra selvrensing og grep enten du kjørere i gjørme, på snø eller på sand. Alle dekkene i Nokian R-Truck-serien har en unik kuttbestandig gummiblanding og utvikler lite varme, noe som gjør at dekkene slites jevnt og beholder de gode egenskapene gjennom hele levetiden.

Nokian R-truck Steer tire
Nokian R-truck Drive tire
Nokian R-truck Trailer tire

Nokian R-Truck Steer

Nokian R-Truck Steer er utviklet for helårsbruk på styreakslene på lastebiler som kjører på veien og i terrenget, og er enestående under røffe kjøreforhold. Steinutvriderne i hovedsporene forlenger levetiden, særlig på grovt underlag.

Nokian R-Truck Drive

Dette er et drivakseldekk til helårsbruk som er utviklet for lastebiler som kjører på veien og i terrenget og er utsatt for krevende kjøreforhold og vekslende underlag. De store mønsterblokkene gir slitestyrke og reduserer problemet med kutt og oppflising under krevende forhold.

Nokian R-Truck Trailer

Nokian E-Truck Trailer er et tilhengerdekk som er beregnet på krevende helårsbruk og er optimalisert for kjøring på veien og i terrenget og for tømmertilhengere. Hovedsporene har steinfjernere som reduserer risikoen for dekkskader.

Tekniske spesifikasjoner

Beskrivelse LI/SS RRC-klasse Våtklasse Støy dB Lydbølger Produktkode
315/80R22.5 R-TRUCK STEER 156/150K C B 70 1 T675238
385/65R22.5 R-TRUCK STEER 160K T675239 1)
315/80R22.5 R-TRUCK DRIVE 156/150K D B 75 2 T675235
385/65R22.5 R-TRUCK TRAILER 160K C B 74 2 T675234

1) Kommer i 2018

Slitasjevarslere

Slitasje­varslere

Bestandig mot stikk og kuttskader

Bestandig mot stikk og kuttskader

Steinutvridere

Steinut­vridere

3PMSF

3PMSF

Mud + snow

Mud + snow