FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube

Testing og produktutvikling

Gjennom forskning og produktutvikling søkes stadig nye løsninger for å produsere enda bedre materialer og slitebaner.
 
Produktutviklingens ledestjerne er prinsippet om den holdbare sikkerhetens produktutviklingsfilosofi. Sortimentet av innovative produkter vokser stadig. Den holdbare sikkerheten innebærer også at Nokian Noktop regummieringsmaterialer utvikles for å fungere optimalt under lokale vei- og trafikkforhold, og for å oppfylle sjåførenes spesielle behov og ønsker.
 
Ca. halvparten av produktutviklingsbudsjettet går til testing av nye produkter. Produktene som utvikles for nordiske forhold må testes i et autentisk miljø. I Ivalo i Nord-Finland har Nokian Tyres et stort testsenter der man tester vinterprodukter i ca. 5 måneder hvert år. På testbanen i Ivalo gjøres bl.a. bremse- og akselerasjonstester, foruten at dekkenes manøvrerings- og grepsegenskaper på is- og snøunderlag testes.
 
Nokian Noktop regummieringsmaterialer testes jevnlig under forhold der både grep og slitestyrke settes på harde prøver. I testsenteret finnes snø, is, sørpe, vann og dype spor av piggslitasje på ulike underlag som grus, asfalt og betong. Erfaringene fra alle disse underlagene er med når nye slitesterke gummiblandinger og mønster for forskjellige bruksområder utvikles.