FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube

Vinterdekkmerking

Snowflake-symbolet forteller deg at dekket har godt grep, selv under vanskelige forhold. Nokian Heavy Tyres anbefaler at vinterdekk brukes på alle aksler på tunge kjøretøy, spesielt under krevende kjøreforhold. Godt vintergrep er også svært viktig på tilhengeren. Tilhengerdekk blir ofte neglisjert til tross for at over 50% av totalvekten ligger på tilhengeren.

Alle Nokian Hakkapeliitta Truck og Nokian Hakka Truck-dekk som har blitt designet for lastebiler og busser har fått det offisielle Snowflake symbolet (3PMSF). Denne merkingen ble tidligere kun brukt for personbildekk, og det betyr at dekket er offisielt godkjent for vinterbruk. For å oppnå denne godkjenning blir dekkene testet gjennom snø-akselerasjonsmetoden.

Snowflake symbolet krever verifisert vintersikkerhet

Dekk som mottar det offisielle snøgrepsmerket, dvs. Snowflake symbolet, må kunne verifisere dekkets sikkerhet under krevende snøforhold. Den tradisjonelle definisjonen av et vinterdekk er angitt i den europeiske ECE reguleringen 117.02. Definisjonen sier at dekkets slitemønster, materiale og struktur må være utviklet for å gi det bedre egenskaper enn vanlige dekk når det gjelder akselerasjon, grep, og stopping, under krevende vinterforhold.

Et nytt krav er at vintergrepet til et dekk som er beregnet for snøtunge forhold må kunne verifiseres. For å kunne få merket kreves det at dekket består en offisielt godkjent snø-akselerasjonstest hvor vinterdekket må være minst 25% bedre enn referansedekket. Snø-akselerasjonstesten brukes fordi den gir resultater som er enkle å sammenligne. Testen får frem snøgrepsegenskapene til forskjellige dekk på en god måte, men utelukker egenskapene på isete føre.

Les mer:
Beviselig vintersikkerhet: Nokian Hakkapeliitta Truck- og Nokian Hakka Truck-dekkene for tunge kjøretøyer tar seg trygt frem på krevende vinterføre